Plastische Chirurgie2023-09-19T07:37:17+00:00

Plastische chirurgie

De plastisch chirurgen van Haaglanden Clinics zijn gespecialiseerd in de behandeling van overhangende bovenoogleden en hangende wenkbrauwen. Bij Haaglanden Clinics werken zeer vakbekwame en BIG geregistreerde plastisch chirurgen met jaren lange ervaring in plastische chirurgie. Als u last heeft van een zwaar en vermoeid gevoel rond de ogen, of als u vindt dat u er ouder en vermoeider uitziet, kan een bovenooglidcorrectie of een wenkbrauwlift een goede behandeling zijn om u van uw klachten af te helpen.

De plastisch chirurg voert ook kleine ingrepen onder lokale verdoving uit, zoals het verwijderen van cosmetisch storende moedervlekken of andere plekken in het gelaat of op het lichaam, littekencorrecties en oorlelcorrecties. Bovendien kan een botox behandeling worden gedaan om rimpels in het gelaat of in de nek te verminderen, of hoofdpijn te verhelpen.

Wij bieden u een vrijblijvend en kosteloos eerste consult/intake en persoonlijk advies over de juiste behandeling en voor u het beste resultaat.

 • Persoonlijke benadering en advies
 • Behandelend arts is altijd een plastisch chirurg
 • Volledig gespecialiseerd in ooglidcorrecties en wenkbrauwlift
 • Professioneel en vriendelijk team
 • Geen wachttijden
BEL MET ASSISTENT
Plan intake

Wat zijn overhangende bovenoogleden?
Overhangende bovenoogleden zijn meestal een gevolg van het slapper worden van de weefsels rondom het oog. Met name de huid, de spier en het onderliggende vetweefsel kunnen hierdoor zodanig uitrekken dat deze op de bovenoogleden of zelfs op de wimpers kunnen hangen. Dit geeft klachten, zoals:

 • U kijkt tegen uw bovenoogleden aan, waardoor uw gezichtsveld beperkt is
 • U heeft een zwaar en moe gevoel rondom de ogen
 • U heeft last van hoofdpijn
 • U heeft moeite om uw contactlenzen te plaatsen
 • U kunt uw ogen niet meer goed opmaken
 • U vindt dat u er moe of ouder uitziet

Een bovenooglidcorrectie
Overhangende bovenoogleden kunnen gecorrigeerd worden met behulp van een bovenooglidcorrectie. Na een bovenooglidcorrectie heeft u weer een frisse en ontspannen oogopslag en zullen bovengenoemde klachten vaak verminderen.

Bekijk de bovenooglidcorrectie informatiefolder

Wat zijn hangende wenkbrauwen?
In de loop van het leven kunnen de weefsels van het gezicht gaan zakken. Dit kan ook met de wenkbrauwen gebeuren. Soms zakken de wenkbrauwen zodanig dat ze op uw bovenoogleden rusten of dat u tegen de wenkbrauwharen aan kijkt. Het kan ook zijn dat u de wenkbrauwen met de voorhoofdsspieren continu actief optrekt. Dit is erg vermoeiend en u kunt hier hoofdpijn van krijgen. Vaak komen hangende wenkbrauwen voor in combinatie met overhangende bovenoogleden.

Een wenkbrauwlift
Hangende wenkbrauwen kunnen op verschillende manieren gecorrigeerd worden. De makkelijkste manier voor u is om de wenkbrauwlift via dezelfde snede als de bovenooglidcorrectie uit te voeren. Dit geeft een subtiele lift van enkele millimeters van beide wenkbrauwen. Eenzelfde effect kan met botox injecties bereikt worden. Deze moeten wel ongeveer iedere 3 maanden herhaald worden om het liftende effect te behouden. Indien het nodig is om de wenkbrauwen verder omhoog te brengen kan een snede boven beide wenkbrauwen gemaakt worden. Ook kan het hele voorhoofd opgetrokken worden via een snede in de haarlijn aan de bovenzijde van uw voorhoofd. Dit zijn uitgebreidere ingrepen met extra littekens. Na een wenkbrauwlift heeft u een frissere oogopslag en zullen bovengenoemde klachten vaak verminderen.

Als u interesse heeft in een gratis intakegesprek kunt u via deze link een afspraak bij ons maken.

Bekijk de directe wenkbrauwlift informatiefolder

Intakegesprek
Iedere oogopslag en ook iedere patiënt is anders. De plastisch chirurg analyseert daarom bij iedereen individueel of een bovenooglidcorrectie het gewenste resultaat zal hebben. Overhangende bovenoogleden kunnen bijvoorbeeld ook het gevolg zijn van een laagstand van de wenkbrauwen of ze kunnen voorkomen in combinatie met een laagstand van de wenkbrauwen. De plastisch chirurg kan dan een (aanvullende) correctie van de wenkbrauwen adviseren.

Ook kan er sprake zijn van een slechte functie van de spier van het bovenooglid waardoor de spier strakker gezet moet worden. Kraaienpootjes verdwijnen niet door de operatie. Deze kunnen alleen door de spierverslapper botox worden aangepakt. Voor al deze problemen zijn dus weer individuele oplossingen mogelijk. Uw plastisch chirurg zal samen met u een gewenst behandelplan opstellen.

Plan intake

Wachttijden Plastische chirurgie behandelingen:

De wachttijden zijn uitgedrukt in kalenderdagen en worden elke twee weken herzien met de actuele wachttijden.

Plastische Chirurgie:

 • Alg consult: 7 dagen
 • Behandeling: 7 dagen

De informatie was top

Echt fantastische kliniek. Hoe mijn dochter werd begeleid door de hele procedure was super. Bij deze kliniek (nog) geen wachttijden, goede service en wij hadden een super specialist.

Patient

Prettige en kundige artsen

met oog voor de patiënt en diens verhaal. Denkt in mogelijkheden en zet door waar anderen afhaken. Geeft oprechte en eerlijke informatie.

Patient

Onze specialisten

Onze specialisten komen uit verschillende disciplines en werken op een unieke manier samen om hoogwaardige zorg te bieden met korte wachttijden. Haaglanden Klinieken heeft een samenwerking met het HMC, een vergunning van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en is ZKN gecertificeerd.

Bekijk alle specialisten

Een impressie van Haaglanden Clinics GREEN

Accreditaties