Hypersomnie2021-08-31T09:00:22+00:00

Hypersomnie

Onder ‘hypersomnie’ verstaat men een medische conditie gekenmerkt door dagelijks terugkerende en meermaals in de loop van de dag aanwezige episoden van slaperigheid.

Maak direct een afspraak
Bel met assistent

De slaperigheid bij hypersomnie kan voorkomen in verschillende gradaties, gaande van mild (vb. enkel na het middagmaal) tot ernstig, waarbij het individu bij herhaling in slaap valt in ongewone omstandigheden (vb. tijdens de maaltijd, tijdens een gesprek met iemand of bij het besturen van een voertuig op een kort traject).

Deze somnolentie komt vooral tot uiting in rustige omstandigheden, zoals tijdens zittend werk, lezen, tv-kijken, bijwonen van vergaderingen en rijden met de wagen.

Vechtend tegen de slaap kunnen de patiënten een vorm van ‘automatisch gedrag’ vertonen. Dat wil zeggen dat zij handelingen uitvoeren, waarvan zij zich achteraf niet meer kunnen herinneren wanneer of hoe zij deze hebben volbracht.

Diagnostiek en behandeling van hypersomnie, zal plaatsvinden in het slaapcentrum van HMC.

Meer slaapproblematiek

Snurken
Slaapapneu
Restless legs syndroom
Insomnie of slapeloosheid
Narcolepsie
Parasomnie

Zeer deskundig geholpen

Zonder pijn is mijn verstandskies binnen 1 minuut eruit gehaald. Achteraf geen pijn gehad.

Ank Sassen

Prettige en kundige artsen

met oog voor de patiënt en diens verhaal. Denkt in mogelijkheden en zet door waar anderen afhaken. Geeft oprechte en eerlijke informatie.

Rosalinda Huijberts

   Haaglanden Clinics GREEN