Narcolepsie

Voelt u zich elke dag slaperig, maar vooral als u niet actief bezig bent? Kunt u de slaapaanvallen niet tegenhouden en valt u dan ook daadwerkelijk in slaap? Dan kunt u last hebben van narcolepsie.

Wat is narcolepsie?

Narcolepsie is een zeldzame, vaak erfelijke, chronische aandoening waarbij slaapaanvallen optreden. Lijders aan deze aandoening kunnen plotseling worden overmand door slaap en kunnen dus overdag per acuut in slaap vallen. Dit kan zeer hinderlijk zijn bij allerlei dagelijkse bezigheden en uitoefenen van een beroep. Bij deze ziekte kunnen ook aanvallen van plotselinge spierverslapping optreden waarbij men niet bewusteloos is (z.g. cataplexie).
Narcolepsie is een aandoening die veroorzaakt wordt door het ontbreken van het stofje “Hypocretine” in de hersenen. In veel gevallen hebben patiënten met narcolepsie iemand in de familie met een immuunziekte. Men erft deze ziekte van het immuunsysteem dan.

In het geval van narcolepsie zal Haaglanden Clinics u verwijzen naar het slaapcentrum van HMC voor verdere behandeling.

Kwaliteit

Kwaliteit staat bij Haaglanden Clinics hoog in het vaandel. Al onze medewerkers doen daarom ook hun uiterste best om hun werk zo nauwkeurig mogelijk uit te voeren. Daarbij staat uw veiligheid altijd voorop.

Vergoedingen

Hieronder vindt u antwoord op uw vragen over vergoedingen en tarieven binnen Haaglanden Clinics. U kunt altijd contact opnemen met Haaglanden Clinics met vragen over vergoedingen of tarieven.

Actuele wachttijden

Wij willen u graag snel van dienst zijn. We houden elke week onze actuele wachttijden bij.

Bekijk hier onze actuele wachttijden. U kunt elk gewenst moment een online afspraak inplannen via deze website.

De specialisten van Haaglanden Clinics

Een impressie van Haaglanden Clinics GREEN

Geen zin in lange wachttijden?
Bij ons wordt u snel geholpen!