Narcolepsie2021-08-31T08:59:59+00:00

Narcolepsie

Voelt u zich elke dag slaperig, maar vooral als u niet actief bezig bent? Kunt u de slaapaanvallen niet tegenhouden en valt u dan ook daadwerkelijk in slaap? Dan kunt u last hebben van narcolepsie.

Maak direct een afspraak
Bel met assistent

Wat is narcolepsie?

Narcolepsie is een zeldzame, vaak erfelijke, chronische aandoening waarbij slaapaanvallen optreden. Lijders aan deze aandoening kunnen plotseling worden overmand door slaap en kunnen dus overdag per acuut in slaap vallen. Dit kan zeer hinderlijk zijn bij allerlei dagelijkse bezigheden en uitoefenen van een beroep. Bij deze ziekte kunnen ook aanvallen van plotselinge spierverslapping optreden waarbij men niet bewusteloos is (z.g. cataplexie).
Narcolepsie is een aandoening die veroorzaakt wordt door het ontbreken van het stofje “Hypocretine” in de hersenen. In veel gevallen hebben patiënten met narcolepsie iemand in de familie met een immuunziekte. Men erft deze ziekte van het immuunsysteem dan.

In het geval van narcolepsie zal Haaglanden Clinics u verwijzen naar het slaapcentrum van HMC voor verdere behandeling.

Meer slaapproblematiek

Snurken
Slaapapneu
Restless legs syndroom
Insomnie of slapeloosheid
Hypersomnie
Parasomnie

Zeer deskundig geholpen

Zonder pijn is mijn verstandskies binnen 1 minuut eruit gehaald. Achteraf geen pijn gehad.

Ank Sassen

Prettige en kundige artsen

met oog voor de patiënt en diens verhaal. Denkt in mogelijkheden en zet door waar anderen afhaken. Geeft oprechte en eerlijke informatie.

Rosalinda Huijberts

   Haaglanden Clinics GREEN