Snurken

De benaming “parasomnie” verwijst naar aandoeningen die niet zozeer het gevolg zijn van verstoringen van de slaap/waak processen, maar eerder gekenmerkt worden door het uiten van ongewenst fysiek gedrag tijdens slaap.

Wat is snurken?

Bij snurken wordt er tijdens het ademhalen een zagend, brommend geluid gemaakt. Bij een normale ademhaling gaat de lucht via de neusholte, de keelholte en de luchtpijp naar de longen. Snurkgeluiden ontstaan door een vernauwing in de luchtweg tussen de ingang van de neus en de stembanden. Bij mensen die snurken is er vaak sprake van een vernauwing achter de huig of in het gebied in de keelholte achter de tong. Door deze vernauwing ontstaat er bij het inademen een onderdruk in de keel waardoor het zachte gehemelte met de huig, de tong en de wanden van de keelholte naar elkaar toe gezogen worden en gaan trillen. Dit veroorzaakt vervolgens het snurkgeluid.
Snurken wordt vaak gezien als iets waar men zich voor schaamt. Het kan een serieus probleem zijn voor zowel degene die snurkt, als voor de partner. Iemand die vrijwel elke nacht snurkt, wordt een habitueel (telkens terugkerend) snurker genoemd. Habitueel snurken komt voor bij 20% van de volwassen mannen en 10% van de vrouwen.

Oorzaken van snurken

Er zijn verschillende redenen waarom mensen snurken. Het kan het gevolg zijn van apneus (korte ademstilstanden) gedurende de slaap, maar ook veroorzaakt worden door een lichamelijke afwijking in de keelholte (denk aan te grote amandelen).

Kwaliteit

Kwaliteit staat bij Haaglanden Clinics hoog in het vaandel. Al onze medewerkers doen daarom ook hun uiterste best om hun werk zo nauwkeurig mogelijk uit te voeren. Daarbij staat uw veiligheid altijd voorop.

Vergoedingen

Hieronder vindt u antwoord op uw vragen over vergoedingen en tarieven binnen Haaglanden Clinics. U kunt altijd contact opnemen met Haaglanden Clinics met vragen over vergoedingen of tarieven.

Actuele wachttijden

Wij willen u graag snel van dienst zijn. We houden elke week onze actuele wachttijden bij.

Bekijk hier onze actuele wachttijden. U kunt elk gewenst moment een online afspraak inplannen via deze website.

De specialisten van Haaglanden Clinics

Een impressie van Haaglanden Clinics GREEN

Geen zin in lange wachttijden?
Bij ons wordt u snel geholpen!