Meest gestelde vragen Slaapgeneeskunde

Praktisch informatie

Haaglanden Clinics ligt aan de Nieuwe parklaan 11 in Den Haag, hieronder ziet u de plattegrond.

Wij hebben een parkeergelegenheid voor onze bezoekers en cliënten op het terrein voor onze kliniek, hier kunt u gratis parkeren. Ook kunt u op de Nieuwe Parklaan parkeren. Om onze parkeerplaats te bereiken dient u een stukje op de ventweg te rijden naast de Nieuwe Parklaan. Dit is toegestaan vanaf de rotonde. Let op, er rijden fietsers en scooters in twee richtingen op het fietspad.

Tram nummer 9 rijdt via Den Haag Centraal naar Scheveningen, deze tram komt langs de Haaglanden Clinics.

Mijn afspraak

  • Geldig legitimatie bewijs
  • Geldig verzekeringsbewijs van uw zorgverzekering
  • Verwijsbrief
  • Naam van uw verwijzer en de naam van uw huisarts
  • AMO: dit is een actueel medicatie overzicht, deze kunt u afhalen bij uw apotheek.
  • Ingevulde Holland Sleep Disorder vragenlijst (HSDQ)

Ja u krijgt na een telefonische afspraak een bevestigingsbrief, tevens ontvangt u een sms van ons ter herinnering aan uw afspraak

Wij vragen u de HSDQ-vragenlijst in te vullen en mee te nemen op uw eerste bezoek
aan de kliniek. De vragenlijst bestaat uit 32 vragen over uw slaapgedrag en mogelijke
slaapproblemen en duurt ongeveer 20 minuten om deze in te vullen. U kunt de ingevulde vragenlijst
ook eventueel per mail naar ons terugsturen. Als u medicatie gebruikt, neemt u dan een AMO
(actueel medicatie overzicht) mee van de apotheek.

Slaaponderzoeken

Bij een Pre-Polygrafie (voormeting) hoeft u, afgezien van het papierwerk, geen extra voorbereidingen te treffen. Bij een Polygrafie vragen wij u om alvast een strak zittend T-shirt aan te doen om onder de apparatuur aan te houden en dus om in te slapen. Het dragen van een BH is tijdens en na het bevestigen van de apparatuur niet meer mogelijk. Verder moet minimaal één van de vingernagels aan één van beide handen niet te lang en nagellakvrij zijn. Acryl- of gelnagels zullen ook bij één van de vingernagels moeten worden verwijderd. Indien gewenst zult u voordat u op uw afspraak komt, moeten douchen.

U komt op afspraak naar de kliniek waar de apparatuur wordt uitgelegd, en soms deels wordt aangebracht. Daarna kunt u naar huis gaan, en gaat u thuis met de apparatuur slapen. De volgende ochtend brengt u de apparatuur weer terug naar de kliniek.

Als uit de Pre-Polygrafie blijkt dat u een positieve indicatie op OSAS heeft, dan volgt er een uitgebreider slaaponderzoek (Polygrafie) en een afspraak met de slaapspecialist om de uitslag te bespreken en behandeling op te starten. Als u een negatieve indicatie heeft op OSAS, dan worden de resultaten naar uw huisarts gestuurd en volgt er geen verder onderzoek bij Haaglanden Clinics. Aan het Pre-Polygrafie onderzoek zijn geen kosten verbonden.

Als u voor een Pre-Polygrafie komt, hoeft u daar de rest van de dag geen rekening te houden. U kan gewoon uw dagelijkse bezigheden voortzetten omdat u zelf de polshorloge pas aanbrengt op het moment dat u gaat slapen. Als u een Polygrafie krijgt, dan krijgt u in de namiddag al een gedeelte van de apparatuur aangebracht, en zult u uw dagelijkse bezigheden moeten aanpassen. U kunt bijv niet douchen of sporten. U kunt wel gewoon fietsen en autorijden.

U hoeft niet zelf de apparatuur terug te brengen, iemand anders mag ook voor u de apparatuur afgeven bij de balie van Haaglanden Clinics. Na een Pre-Polygrafie moet u het apparaat de volgende ochtend vòòr 9 uur weer inleveren, na een Polygrafie moet u het apparaat vòòr 10 uur ‘s ochtends weer terugbrengen. Dit in verband met het analyseren van de data en het schoonmaken van de apparatuur wat die dag weer voor onderzoek gebruikt zal worden.

Na een Pre-Polygrafie moet u het apparaat de volgende ochtend vòòr 9 uur weer inleveren, na een Polygrafie moet u het apparaat vòòr 10 uur ‘s ochtends weer terugbrengen. Dit in verband met het analyseren van de data en het schoonmaken van de apparatuur wat die dag weer voor onderzoek gebruikt zal worden.

U kunt de apparatuur dan op maandagochtend vòòr 9 of 10 uur weer inleveren bij de balie van Haaglanden Clinics.

Uitslag slaaponderzoeken

Als uw arts CPAP therapie voorschrijft, dan krijgt u na het consult met de arts meteen uw CPAP apparaat mee. Deze wordt geleverd en uitgelegd door de firma Mediq Tefa. Zij zijn aanwezig in onze kliniek op de dagen dat de arts spreekuur heeft (donderdagen). Op verzoek van de arts, kan de firma ook bij u thuis langskomen voor CPAP plaatsing.
Mocht de arts u een MRA behandeling voorschrijven, dan krijgt u dit aangemeten en uitgelegd door onze kaakchirurgen die daarin zijn gespecialiseerd. Deze afspraken vinden meestal plaats op de maandagmiddag.

In dat geval kan het zijn dat de slaapspecialist of uw huisarts, u naar aanleiding van de screening en HSDQ-vragenlijst doorstuurt naar het Slaapcentrum van Haaglanden Medisch Centrum voor verdere diagnostiek.

Behandeling

Als uw arts CPAP therapie voorschrijft, dan krijgt u na het consult met de arts meteen uw CPAP apparaat mee. Deze wordt geleverd en uitgelegd door de firma Mediq Tefa. Zij zijn aanwezig in onze kliniek op de dagen dat de arts spreekuur heeft. Op verzoek van de arts, kan de firma ook bij u thuis langskomen voor CPAP plaatsing.
Mocht de arts u een MRA behandeling voorschrijven, dan krijgt u dit aangemeten en uitgelegd door onze kaakchirurgen die daarin zijn gespecialiseerd.

In dat geval kan het zijn dat de slaapspecialist of uw huisarts, u naar aanleiding van de Pre-Polygrafie en HSDQ-vragenlijst doorstuurt naar het Slaapcentrum van Haaglanden Medisch Centrum voor verdere diagnostiek.

Zorgverzekering

De Pre-Polygrafie (voormeting) is voor u een kosteloos onderzoek, Haaglanden Clinics draagt deze onderzoekskosten.

De overige vervolg slaaponderzoeken na de Pre-Polygrafie, het consult met de slaapspecialist en een eventuele behandeltraject worden allemaal volledig vergoed door de zorgverzekeraar. Bij deze onderzoeken zal het Eigen Risico wel worden verrekend mocht dat nog niet zijn gebeurd.

https://www.zorgwijzer.nl/zorgverzekering-2024/eigen-risico-zorgverzekering-naar-maximaal-150-euro-per-keer

De Pre-Polygrafie bij Haaglanden Clinics is voor u een kosteloos onderzoek en als uit uw uitslag van de Pre-Polygrafie een negatieve indicatie voor OSAS blijkt, wordt uw Eigen Risico niet aangetast.

Pas als u verder slaaponderzoek ondergaat, worden er pas kosten gemaakt. Deze kosten worden vergoed door uw zorgverzekering. Hierbij vindt er wel een verrekening plaats met uw Eigen Risico  mocht dat nog niet zijn gebeurd.

Nee, u bent uiteraard tot niets verplicht. Wij zullen u zeker adviseren om een diagnostisch onderzoek (Polygrafie) te ondergaan na een positieve indicatie op OSAS, maar uiteindelijk ligt deze beslissing bij uzelf.

Omdat wij niet gecontracteerd zijn met uw zorgverzekeraar kunnen en mogen wij niet rechtstreeks aan hen declareren. Hierdoor ontvangt u de nota zelf thuis en deze dient u zelf in te dienen bij uw verzekeraar voor de vergoeding van de behandeling.

Omdat wij gekozen hebben de facturering en het debiteurenbeheer uit te besteden ontvangt u de nota via InfoMedics en niet via Haaglanden Clinics. Deze nota dient dan ook via de factuur van InfoMedics te worden voldaan.

Voor vragen over uw rekening kunt u altijd contact opnemen met de servicedesk van InfoMedics. Telefoonnummer 036-20 31 900

Voor medisch inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen Haaglanden Clinics.; Slaapgeneeskunde@haaglandenclinics.nl  of telefoonnummer 070- 2 21 21 21

Bent u verzekerd bij Menzis, ENO, Anderzorg of Hema?
Wij mogen dan niet rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar declareren omdat wij niet met hen gecontracteerd zijn.
Hierdoor ontvangt u de nota thuis van Infomedics en dient u deze zelf in te dienen bij uw zorgverzekeraar voor vergoeding.

Kwaliteit

Kwaliteit staat bij Haaglanden Clinics hoog in het vaandel. Al onze medewerkers doen daarom ook hun uiterste best om hun werk zo nauwkeurig mogelijk uit te voeren. Daarbij staat uw veiligheid altijd voorop.

Vergoedingen

Hieronder vindt u antwoord op uw vragen over vergoedingen en tarieven binnen Haaglanden Clinics. U kunt altijd contact opnemen met Haaglanden Clinics met vragen over vergoedingen of tarieven.

Actuele wachttijden

Wij willen u graag snel van dienst zijn. We houden elke week onze actuele wachttijden bij.

Bekijk hier onze actuele wachttijden. U kunt elk gewenst moment een online afspraak inplannen via deze website.

De specialisten van Haaglanden Clinics

Een impressie van Haaglanden Clinics GREEN

Geen zin in lange wachttijden?
Bij ons wordt u snel geholpen!