Wenkbrauwlift

Bij Haaglanden Clinics werken zeer vakbekwame en BIG geregistreerde plastisch chirurgen met jaren lange ervaring in plastische chirurgie. Als u last heeft van een zwaar en vermoeid gevoel rond de ogen, of als u vindt dat u er ouder en vermoeider uitziet, kan een bovenooglidcorrectie of een wenkbrauwlift een goede behandeling zijn om u van uw klachten af te helpen.

wenkbrlift

Wat zijn hangende wenkbrauwen?
In de loop van het leven kunnen de weefsels van het gezicht gaan zakken. Dit kan ook met de wenkbrauwen gebeuren. Soms zakken de wenkbrauwen zodanig dat ze op uw bovenoogleden rusten of dat u tegen de wenkbrauwharen aan kijkt. Het kan ook zijn dat u de wenkbrauwen met de voorhoofdsspieren continu actief optrekt. Dit is erg vermoeiend en u kunt hier hoofdpijn van krijgen. Vaak komen hangende wenkbrauwen voor in combinatie met overhangende bovenoogleden.

Een wenkbrauwlift
Hangende wenkbrauwen kunnen op verschillende manieren gecorrigeerd worden. De makkelijkste manier voor u is om de wenkbrauwlift via dezelfde snede als de bovenooglidcorrectie uit te voeren. Dit geeft een subtiele lift van enkele millimeters van beide wenkbrauwen. Eenzelfde effect kan met botox injecties bereikt worden. Deze moeten wel ongeveer iedere 3 maanden herhaald worden om het liftende effect te behouden. Indien het nodig is om de wenkbrauwen verder omhoog te brengen kan een snede boven beide wenkbrauwen gemaakt worden. Ook kan het hele voorhoofd opgetrokken worden via een snede in de haarlijn aan de bovenzijde van uw voorhoofd. Dit zijn uitgebreidere ingrepen met extra littekens. Na een wenkbrauwlift heeft u een frissere oogopslag en zullen bovengenoemde klachten vaak verminderen.

Intakegesprek
Iedere oogopslag en ook iedere patiënt is anders. De plastisch chirurg analyseert daarom bij iedereen individueel of een bovenooglidcorrectie het gewenste resultaat zal hebben. Overhangende bovenoogleden kunnen bijvoorbeeld ook het gevolg zijn van een laagstand van de wenkbrauwen of ze kunnen voorkomen in combinatie met een laagstand van de wenkbrauwen. De plastisch chirurg kan dan een (aanvullende) correctie van de wenkbrauwen adviseren.

Ook kan er sprake zijn van een slechte functie van de spier van het bovenooglid waardoor de spier strakker gezet moet worden. Kraaienpootjes verdwijnen niet door de operatie. Deze kunnen alleen door de spierverslapper botox worden aangepakt. Voor al deze problemen zijn dus weer individuele oplossingen mogelijk. Uw plastisch chirurg zal samen met u een gewenst behandelplan opstellen.

Wachttijden Plastische chirurgie behandelingen:

De wachttijden zijn uitgedrukt in kalenderdagen en worden elke twee weken herzien met de actuele wachttijden.

Plastische Chirurgie:

  • Intake consult: 7-14 dagen
  • Behandeling: 7-14 dagen
  • Persoonlijke benadering en advies
  • Behandelend arts is altijd een plastisch chirurg
  • Volledig gespecialiseerd in kleine ingrepen onder lokale verdoving
  • Professioneel en vriendelijk team

Dé Specialisten van Haaglanden Clinics

Een impressie van Haaglanden Clinics GREEN

Geen zin in lange wachttijden?
Bij ons wordt u snel geholpen!