Mandibulair Respositie Apparaat (MRA)2021-08-31T09:05:27+00:00

Mandibulair Repositie Apparaat (MRA)

Maak direct een afspraak
Bel met assistent

Mandibulair Respositie Apparaat (MRA)

Een mogelijke behandeling voor slaapapneu is het dragen van een MRA, een Mandibulair Repositie Apparaat. Een MRA is een beugel, die ’s nachts gedragen moet worden. De stand van de onderkaak wordt naar voren getrokken, waardoor de luchtpijp wordt geopend. Hierdoor verminderen/verdwijnen de apneus en tevens wordt het snurken voorkomen. Voor deze behandeling wordt u ingepland met een van de kaakchirurgen, die vervolgens een afdruk van uw gebit waaruit de beugel wordt vervaardigd. Bij Haaglanden Clinics werken wij met de Somnodent beugel van SomnoMed.

Om het effect te meten van uw apneu beugel zal er een nieuwe slaapregistratie plaatsvinden. Deze keer uiteraard met uw beugel in. Deze registratie is belangrijk omdat we graag willen zien of uw apneu index verlaagd is. Indien nodig kan de beugel worden aangepast om optimale resultaten te verkrijgen.

De kosten van een MRA wordt volledig vergoed vanuit de zorgverzekeraar als u obstructief slaapapneu heeft.

Houd u er aub rekening mee dat een MRA bij Haaglanden Clinics alleen mogelijk is als deze is geïndiceerd vanuit ons eigen slaapteam.

Andere behandelingen

Slaaphygiëne – leefregels
Mandibulair Repositie Apparaat (MRA)
CPAP apparaat
Keel- en/of Neusoperatie
Kaakchirurgie – bimaxillaire osteotomie

Zeer deskundig geholpen

Zonder pijn is mijn verstandskies binnen 1 minuut eruit gehaald. Achteraf geen pijn gehad.

Ank Sassen

Prettige en kundige artsen

met oog voor de patiënt en diens verhaal. Denkt in mogelijkheden en zet door waar anderen afhaken. Geeft oprechte en eerlijke informatie.

Rosalinda Huijberts