Mandibulair Repositie Apparaat (MRA)

Mandibulair Respositie Apparaat (MRA)

Een mogelijke behandeling voor slaapapneu is het dragen van een MRA, een Mandibulair Repositie Apparaat. Een MRA is een beugel, die ’s nachts gedragen moet worden. De stand van de onderkaak wordt naar voren getrokken, waardoor de luchtpijp wordt geopend. Hierdoor verminderen/verdwijnen de apneus en tevens wordt het snurken voorkomen. Voor deze behandeling wordt u ingepland met een van de kaakchirurgen, die vervolgens een afdruk van uw gebit waaruit de beugel wordt vervaardigd. Bij Haaglanden Clinics werken wij met de Somnodent beugel van SomnoMed.

Om het effect te meten van uw apneu beugel zal er een nieuwe slaapregistratie plaatsvinden. Deze keer uiteraard met uw beugel in. Deze registratie is belangrijk omdat we graag willen zien of uw apneu index verlaagd is. Indien nodig kan de beugel worden aangepast om optimale resultaten te verkrijgen.

De kosten van een MRA wordt volledig vergoed vanuit de zorgverzekeraar als u obstructief slaapapneu heeft.

Houd u er aub rekening mee dat een MRA bij Haaglanden Clinics alleen mogelijk is als deze is geïndiceerd vanuit ons eigen slaapteam.

Kwaliteit

Kwaliteit staat bij Haaglanden Clinics hoog in het vaandel. Al onze medewerkers doen daarom ook hun uiterste best om hun werk zo nauwkeurig mogelijk uit te voeren. Daarbij staat uw veiligheid altijd voorop.

Vergoedingen

Hieronder vindt u antwoord op uw vragen over vergoedingen en tarieven binnen Haaglanden Clinics. U kunt altijd contact opnemen met Haaglanden Clinics met vragen over vergoedingen of tarieven.

Actuele wachttijden

Wij willen u graag snel van dienst zijn. We houden elke week onze actuele wachttijden bij.

Bekijk hier onze actuele wachttijden. U kunt elk gewenst moment een online afspraak inplannen via deze website.

De specialisten van Haaglanden Clinics

Een impressie van Haaglanden Clinics GREEN

Geen zin in lange wachttijden?
Bij ons wordt u snel geholpen!