Aanvullende onderzoeken2021-08-31T09:02:09+00:00

Aanvullende onderzoeken

In Haaglanden Clinics werken wij vaak met aanvullende onderzoeken naast uw slaapregistratie. Dit doen wij om een compleet mogelijk beeld te krijgen van uw slaapprobleem. Niet alle aanvullende onderzoeken worden altijd voorgeschreven, dit hangt af van uw klachten en situatie. Uw behandelend slaapspecialist zal dit beoordelen.

Maak direct een afspraak
Bel met assistent

Een polysomnografie is een uitgebreid slaaponderzoek waarbij ook elektroden op het hoofd, gezicht, bovenlijf en benen worden geplakt. Aangezien dit onderzoek onder hoog complexe slaapproblematiek valt, zal dit onderzoek in het slaapcentrum van Haaglanden Medisch Centrum plaatsvinden, locatie Westeinde. Dit onderzoek zal door de slaapspecialist worden aangevraagd om o.a. andere slaapproblematiek dan OSAS inzichtelijk te krijgen, bijv insomnie, parasomnia, hypersomnie enz.

Door middel van een bloedonderzoek wordt u getest op ziektebeelden als suikerziekte of een traag werkende schildklier. Dit onderzoek zal plaatsvinden bij de bloedafname van Haaglanden Medisch Centrum, locatie Westeinde.

Het maken van een hartfilmpje vindt plaats op de cardiologie afdeling van het Haaglanden Medisch Centrum, locatie Westeinde. De specialist oordeelt over uw hartritme en hartfunctie en kijkt naar mogelijke verbanden tussen uw klachten en uw hart.

Op de radiologie afdeling van Haaglanden Medisch Centrum, locatie Westeinde wordt een foto van het borstgebied gemaakt. Een zogenaamde X-thorax foto laat uw hart- en het longgebied zien. Eventuele vernauwingen in de luchtwegen kunnen op deze manier worden opgespoord.

Met speciale apparatuur wordt de werking van uw longen en luchtwegen onderzocht om aandoeningen als astma en COPD te vinden. Voor dit onderzoek wordt van u een (flinke) inspanning gevraagd. U moet maximaal in- en uitademen via een speciaal mondstuk met een klemmetje op de neus. Er wordt gemeten hoeveel lucht u kunt in- en uitademen en hoe snel u dat kunt. Dit onderzoek vindt plaats op de longfunctie-afdeling van het Haaglanden Medisch Centrum, locatie Westeinde.

Tijdens het KNO-onderzoek, ook wel somnografie genoemd, kijkt de KNO-arts met een flexibele slang met camera in uw neus, mond en keelholte. U wordt een korte tijd onder narcose gebracht, zodat het net is alsof u slaapt. Eventuele obstructies in het keel-neus-oorgebied kunnen zo worden opgespoord. Dit onderzoek vindt plaats op de KNO-afdeling van het Haaglanden Medisch Centrum, locatie Westeinde.

Ziekenhuisomgeving bij kaak- en gezichtsaandoening?

Niet bij ons

Zeer deskundig geholpen

Zonder pijn is mijn verstandskies binnen 1 minuut eruit gehaald. Achteraf geen pijn gehad.

Ank Sassen

Prettige en kundige artsen

met oog voor de patiënt en diens verhaal. Denkt in mogelijkheden en zet door waar anderen afhaken. Geeft oprechte en eerlijke informatie.

Rosalinda Huijberts

   Haaglanden Clinics GREEN