Aanvullende onderzoeken2019-09-12T09:10:14+00:00

Aanvullende onderzoeken

Maak direct een afspraak

In Haaglanden Clinics werken wij vaak met aanvullende onderzoeken naast uw slaapregistratie. Dit doen wij om een compleet mogelijk beeld te krijgen van uw slaapprobleem. Niet alle aanvullende onderzoeken worden altijd voorgeschreven. Dit hangt af van uw klachten en situatie. Wij streven ernaar deze onderzoeken te plannen de dag voorafgaand van uw slaapregistratie of dag na uw slaapregistratie.

Door middel van een bloedonderzoek wordt u getest op ziektebeelden als suikerziekte of een traag werkende schildklier.

Het maken van een hartfilmpje vindt plaats op de cardiologie afdeling van het HMC Westeinde/Bronovo Ziekenhuis. De specialist oordeelt over uw hartritme en hartfunctie en kijkt naar mogelijke verbanden tussen uw klachten en uw hart.

Op de radiologie afdeling van het HMC Westeinde/Bronovo ziekenhuis wordt een foto van het borstgebied gemaakt. Een zogenaamde X-thorax foto laat uw long- en het hartgebied zien. Eventuele vernauwingen in de luchtwegen kunnen op deze manier worden opgespoord.

Met speciale apparatuur wordt de werking van uw longen en luchtwegen onderzocht om aandoeningen als astma en COPD te vinden. Voor dit onderzoek wordt van u een (flinke) inspanning wordt gevraagd. U moet flink in- en uitademen via een speciaal mondstuk (met een klemmetje op de neus). Er wordt gemeten hoeveel lucht u kunt in- en uitademen en hoe snel u dat kunt.

Een aanvullend onderzoek bij een slaapregistratie is het onderzoek bij onze KNO-arts. Niet iedere patiënt hoeft dit onderzoek te ondergaan. In het intakegesprek wordt bepaald of dit onderzoek voor u van toepassing is. Tijdens het KNO-onderzoek, ook wel somnografie genoemd, kijkt de KNO-arts met een flexibele slang met camera in uw neus, mond en keelholte.

Een aanvullend onderzoek bij een slaapregistratie is het onderzoek bij onze KNO-arts. Niet iedere patiënt hoeft dit onderzoek te ondergaan. In het intakegesprek wordt bepaald of dit onderzoek voor u van toepassing is. Tijdens het KNO-onderzoek, ook wel somnografie genoemd, kijkt de KNO-arts met een flexibel slangetje met camera in uw neus, mond en keelholte. U wordt een korte tijd onder narcose gebracht, zodat het net is alsof u slaapt. Eventuele obstructies in het keel-neus-oorgebied kunnen zo worden opgespoord.

Ziekenhuisomgeving bij kaak- en gezichtsaandoening?

Niet bij ons

Zeer deskundig geholpen

Zonder pijn is mijn verstandskies binnen 1 minuut eruit gehaald. Achteraf geen pijn gehad.

Ank Sassen

Prettige en kundige artsen

met oog voor de patiënt en diens verhaal. Denkt in mogelijkheden en zet door waar anderen afhaken. Geeft oprechte en eerlijke informatie.

Rosalinda Huijberts

Wij staan voor u klaar

Bel voor informatie of een afspraak: 070 221 21 21

Vijf jonge enthousiaste kaakchirurgen werkzaam in het HMC helpen u nu ook graag van uw klachten af in Haaglanden Clinics

Maak kennis met het team