Slaaponderzoeken2019-09-12T09:03:13+00:00

Slaaponderzoeken

Maak direct een afspraak

Het onderzoekstraject

De eerste stap voor een behandeling in Haaglanden Clinics is een verwijsbrief van uw huisarts of uw specialist. Hierna kunt u contact met ons opnemen voor het plannen van dit intakegesprek.

Tijdens het intakegesprek zal een van onze specialisten samen met u een vragenlijst doornemen. Deze vragenlijst krijgt u van tevoren van ons thuis gestuurd en dient u ingevuld mee te nemen naar uw afspraak. Aan het eind van het intakegesprek bepaalt de arts welk slaaponderzoek voor u geschikt is en welke mogelijke aanvullende onderzoeken nodig zijn om een juiste diagnose te kunnen stellen.

Voor het slaaponderzoek verblijft u één nacht in ons instituut. De aanvullende onderzoeken worden vaak op dezelfde dag gepland als uw slaapregistratie. Zo bent u in één keer klaar en bespaart u tijd en reiskosten.

Twee weken na het laatste onderzoek worden de onderzoeksgegevens besproken door ons team van specialisten. Hierna krijgt u de uitslag van de arts, die u de beste zorg kan bieden.

Tijdens een slaaponderzoek wordt uw slaapgedrag geregistreerd. Uw slaapgedrag kan uitwijzen waar uw klachten vandaan komen en hoe deze opgelost kunnen worden.

Meer informatie over slaaponderzoek

Een polygrafie is een eenvoudig slaaponderzoek. Afhankelijk van uw klachten is soms een eenvoudige slaapregistratie voldoende om uw slaapgedrag te kunnen monitoren.

Meer informatie over polygrafie

Een polysomnografie is een uitgebreid slaaponderzoek. Door middel van elektroden die op het lichaam en het hoofd worden aangebracht, wordt een meting gedaan van uw slaapgedrag.

Meer informatie over polysomnografie

In Haaglanden Clinics werken wij vaak met aanvullende onderzoeken naast uw slaapregistratie. Dit doen wij om een compleet mogelijk beeld te krijgen van uw slaapprobleem.

Meer informatie over aanvullende onderzoeken

Ziekenhuisomgeving bij kaak- en gezichtsaandoening?

Niet bij ons

Zeer deskundig geholpen

Zonder pijn is mijn verstandskies binnen 1 minuut eruit gehaald. Achteraf geen pijn gehad.

Ank Sassen

Prettige en kundige artsen

met oog voor de patiënt en diens verhaal. Denkt in mogelijkheden en zet door waar anderen afhaken. Geeft oprechte en eerlijke informatie.

Rosalinda Huijberts

Wij staan voor u klaar

Bel voor informatie of een afspraak: 070 221 21 21

Vijf jonge enthousiaste kaakchirurgen werkzaam in het HMC helpen u nu ook graag van uw klachten af in Haaglanden Clinics

Maak kennis met het team