Insomnia of slapeloosheid2020-01-21T13:47:01+00:00

Insomnia of slapeloosheid

Kunt u niet in slaap komen of wordt u vaak in de nacht wakker? En heeft u daardoor overdag last van vermoeidheid, irritatie, hoofdpijn of concentratiestoornissen? Dan kunt u wel eens last hebben van insomnia, ook wel slapeloosheid genoemd. In Nederland heeft 7% van de mensen last van slapeloosheid.

Maak direct een afspraak
Bel met assistent

Wat is Insomnia?

Insomnia is een slaapstoornis waarbij u slecht kan slapen in combinatie met functioneringsklachten overdag. Als u vijf tot tien uur per nacht slaapt, wordt dat gezien als normale slaap. Gemiddeld is er ongeveer vijftien minuten nodig om in slaap te vallen en is twee tot drie keer per nacht wakker worden normaal. Er zin drie vormen van slapeloosheid: moeilijk in slaap vallen, vaak wakker worden en/of vroeg wakker worden. Deze vormen kunnen ook tegelijkertijd plaatsvinden.

Meer slaapproblematiek

Snurken
Slaap-apneu
Restless legs syndroom
Narcolepsie
Hypersomnie
Parasomnia

Zeer deskundig geholpen

Zonder pijn is mijn verstandskies binnen 1 minuut eruit gehaald. Achteraf geen pijn gehad.

Ank Sassen

Prettige en kundige artsen

met oog voor de patiënt en diens verhaal. Denkt in mogelijkheden en zet door waar anderen afhaken. Geeft oprechte en eerlijke informatie.

Rosalinda Huijberts

Wij staan voor u klaar

Bel voor informatie of een afspraak: 070 221 21 21

Vijf jonge enthousiaste kaakchirurgen werkzaam in het HMC helpen u nu ook graag van uw klachten af in Haaglanden Clinics

Maak kennis met het team