Slaapproblematiek2021-08-31T08:58:14+00:00

Slaapproblematiek

Maak direct een afspraak

Wanneer men praat over slaapproblemen, wordt er vaak alleen gedacht aan het niet kunnen slapen of overdag erg moe zijn. Maar wist u dat er nog veel meer slaapproblemen bestaan?

Onrustige benen ’s nachts, kortdurende ademhalingsstops of hevig snurken zijn veelvoorkomende slaapklachten waar niet altijd bij stilgestaan wordt. Ook verminderde concentratie, vermoeidheid, irritatie, spanningsklachten en somberheid zijn symptomen die voorkomen bij slaapproblemen.
Slaapproblemen komen op elke leeftijd voor. Bij ouderen komen slaapklachten relatief frequent voor, maar óók bij jongeren is het een groot probleem. Zeker één op de vijf jongeren lijdt aan slaapproblemen. Jongeren kunnen humeurig, depressief en lusteloos zijn en hebben last van stemmingswisselingen.

Herkent u zich in beschreven klachten of vermoedt u dat u een slaapprobleem heeft? Doe het gratis Pre=Polygrafie onderzoek, lees over de meest voorkomende slaapproblemen of neem gerust contact met ons op.

Snurkgeluiden ontstaan door een vernauwing in de luchtweg tussen de ingang van de neus en de stembanden. Bij mensen die snurken is er vaak sprake van een vernauwing achter de huig of in het gebied in de keelholte achter de tong.

Meer informatie over Snurken

Een slaapapneu is een korte ademstilstand tijdens de slaap. Er wordt gesproken van een apneu als de ademstilstand tenminste 10 seconden duurt. Dit wordt vaak veroorzaakt door een hindernis (obstructie) in de luchtwegen.

Meer informatie over Slaap-apneu

Het restless legs syndroom betekent “rusteloze benen”. Dit is een hinderlijke aandoening die bij 1 op de 20 mensen voorkomt. Mensen met het restless legs syndroom hebben een onweerstaanbare drang om de benen te bewegen.

Meer informatie over Restless legs syndroom

Insomnie is een slaapstoornis waarbij u slecht kan slapen in combinatie met functioneringsklachten overdag.

Meer informatie over insomnie of slapeloosheid

Voelt u zich elke dag slaperig, maar vooral als u niet actief bezig bent? Kunt u de slaapaanvallen niet tegenhouden en valt u dan ook daadwerkelijk in slaap? Dan kunt u last hebben van narcolepsie.

Meer informatie over narcolepsie

Onder ‘hypersomnie’ verstaat men een medische conditie gekenmerkt door dagelijks terugkerende en meermaals in de loop van de dag aanwezige episoden van slaperigheid.

Meer informatie over hypersomnie

De benaming “parasomnie” verwijst naar aandoeningen die niet zozeer het gevolg zijn van verstoringen van de slaap/waak processen, maar eerder gekenmerkt worden door het uiten van ongewenst fysiek gedrag tijdens slaap.

Meer informatie over parasomnia

Zeer deskundig geholpen

Zonder pijn is mijn verstandskies binnen 1 minuut eruit gehaald. Achteraf geen pijn gehad.

Ank Sassen

Prettige en kundige artsen

met oog voor de patiënt en diens verhaal. Denkt in mogelijkheden en zet door waar anderen afhaken. Geeft oprechte en eerlijke informatie.

Rosalinda Huijberts

   Haaglanden Clinics GREEN