Polygrafie

Na een positieve indicatie voor OSAS op de Pre-Polygrafie, krijgt u een vervolg slaaponderzoek. Dit kan een eenvoudig slaaponderzoek zijn wat we een polygrafie noemen. Afhankelijk van uw klachten is een polygrafie vaak voldoende om uw slaapgedrag en slaapproblemen te kunnen monitoren en een diagnose slaapapneu vast te stellen. Tijdens een polygrafisch onderzoek wordt de ademhaling, het snurken, de hartslag, en het zuurstofgehalte in uw bloed gemeten. Ook wordt uw slaaphouding geregistreerd.

Voorbereiding polygrafie

De polygrafie vindt bij u thuis plaats. Het Intake gesprek en het bevestigen van de meetapparatuur vindt plaats in de kliniek. Voor deze afspraak komt u in de namiddag naar de kliniek toe en zal de OSAS-consulente een intake gesprek met u voeren, een aantal simpele metingen verrichten (lengte, gewicht, bloeddruk enz), een vragenlijst met u afnemen en tevens een deel van de meetapparatuur alvast bij u aanbrengen. Het andere deel wordt aan u uitgelegd zodat u dat zelf kan aanbrengen als u die avond naar bed gaat. Dit is vrij simpel zelf aan te brengen en het voorkomt ongemak om de tijd tussen uw afspraak in de kliniek en het slapen gaan onnodig met metertjes rond te lopen.

Tijdens het polygrafie onderzoek

Tijdens de polygrafie krijgt u een recorder met 2 elastische banden om uw borst en buik aangebracht, een neuscannula en een polsband met saturatiemeter om de vinger. Het bevestigen van een deel van de apparatuur en de uitleg duurt ongeveer 30 minuten. Na u afspraak kunt u met de deels aangebrachte meetapparatuur weer naar huis, en u dagelijkse bezigheden weer enigszins oppakken. U kunt zich hiermee vrij bewegen. Fietsen en autorijden zijn geen bezwaar. Voorkom inspannende activiteiten; u kunt bijvoorbeeld niet met de meetapparatuur sporten. Daarnaast mag de apparatuur niet nat worden dus als u graag wilt douchen dan moet u dat doen voordat u op uw afspraak komt.

De registratie vindt plaats tussen 23.00 – 7.00 uur. Mocht u sterk afwijkende slaaptijden hebben dan kunnen wij deze registratietijd voor u aanpassen. De volgende ochtend moet u de apparatuur vòòr 10.00 uur weer inleveren bij de balie van Haaglanden Clinics. Dit mag eventueel door iemand anders gedaan worden.

Uitslag polygrafie en behandeling

De uitslag van het onderzoek krijgt u bij de eerstvolgende afspraak bij de KNO-arts, longarts of neuroloog. U krijgt uitleg over de verschillende behandelmogelijkheden en u kijkt samen met uw behandelaar welke behandeling het beste bij u past. Mogelijk wordt uw slaaponderzoek besproken in een Multidisciplinaire overleg waarbij alle specialismen bij elkaar komen om voor een op maat gemaakte behandeling voor u te zorgen.

Zie ook de Patiënten Informatie Polygrafie voor meer informatie. Mocht u na het lezen van deze informatie nog vragen hebben, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Kwaliteit

Kwaliteit staat bij Haaglanden Clinics hoog in het vaandel. Al onze medewerkers doen daarom ook hun uiterste best om hun werk zo nauwkeurig mogelijk uit te voeren. Daarbij staat uw veiligheid altijd voorop.

Vergoedingen

Hieronder vindt u antwoord op uw vragen over vergoedingen en tarieven binnen Haaglanden Clinics. U kunt altijd contact opnemen met Haaglanden Clinics met vragen over vergoedingen of tarieven.

Actuele wachttijden

Wij willen u graag snel van dienst zijn. We houden elke week onze actuele wachttijden bij.

Bekijk hier onze actuele wachttijden. U kunt elk gewenst moment een online afspraak inplannen via deze website.

De specialisten van Haaglanden Clinics

Een impressie van Haaglanden Clinics GREEN

Geen zin in lange wachttijden?
Bij ons wordt u snel geholpen!