Veelgestelde vragen Samenwerking HMC

Over de samenwerking

Stichting Haaglanden Clinics en Haaglanden Medisch Centrum hebben een samenwerkingsverband. In Haaglanden Clinics wordt veelal de laagcomplexe zorg uitgevoerd. Wordt er meer complexe zorg gevraagd, dan verwijst de medisch specialist van Haaglanden Clinics uw patiënt naar HMC voor verdere behandeling. De specialisten werken in beide locaties.

Ja, dat kan. U mag zelf kiezen waarnaar u verwijst. Stichting Haaglanden Clinics werkt samen met HMC om de wachttijden in de regio de verkorten. Uw patiënt krijgt dus altijd een snelle en doelmatige behandeling, of in HMC of in de Stichting Haaglanden Clinics.

Ja, voor complexe zorg verwijst Stichting Haaglanden Clinics uw patiënt door naar HMC.

De medisch specialisten uit het HMC werken ook in Haaglanden Clinics.

Voor laag complexe zorg kunnen patiënten nu ook in de Stichting Haaglanden Clinics terecht. Als de medisch specialist vindt dat er sprake is van hoog complexe zorg, dan is er goede vervolgzorg in HMC beschikbaar.

Voor laagcomplexe zorg kunnen patiënten nu naast in HMC ook in Stichting Haaglanden Clinics terecht. Hierdoor zijn de wachttijden korter.

Zowel HMC als Stichting Haaglanden Clinics vinden het belangrijk om kwalitatief hoogwaardige zorg te leveren die aan de geldende normen en richtlijnen voldoet. Dat wordt zowel intern als extern regelmatig getoetst en waar nodig worden verbeteringen doorgevoerd.

U bepaalt zelf waarheen u de patiënt verwijst. Dat kan schriftelijk maar ook via Zorgdomein.

Op de websites van HMC en van de Stichting Haaglanden Clinics staat informatie over de klachtenprocedure.

Over Stichting Haaglanden Clinics

De Stichting Haaglanden Clinics is een nieuw zelfstandig behandelcentrum (ZBC) in Den Haag, gespecialiseerd in kaakchirurgie, cosmetische laagcomplexe esthetische plastische chirurgie en slaapgeneeskunde. Het ZBC heeft een volledige vergunning van het Ministerie van VWS en is ZKN gecertificeerd. Alle behandelingen worden vergoed uit de basisverzekering, met uitzondering van de laagcomplexe cosmetische plastische chirurgie.

De medisch specialisten kaakchirurgie die in Stichting Haaglanden Clinics werken zijn eigenaar. Zij hebben Stichting Haaglanden Clinics zelf opgezet en gefinancierd.

Stichting Haaglanden Clinics heeft een vergunning van het Ministerie van VWS om zorg te mogen leveren. Stichting Haaglanden Clinics levert deze zorg onder de basisverzekering. Stichting Haaglanden Clinics heeft zich toegelegd op uitsluitend laagcomplexe Kaakchirurgie en Slaapgeneeskunde. Daarnaast levert Haaglanden Clinics laagcomplexe cosmetische plastische onverzekerde zorg.

Alle uitgevoerde behandelingen met kaakchirurgie en slaapgeneeskunde vallen onder de basisverzekering. Stichting Haaglanden Clinics heeft hiervoor met bijna alle zorgverzekeraars contracten gesloten. Plastische cosmetische chirurgie valt onder de onverzekerde zorg en komen voor eigen rekening van de client. Voor plastische chirurgie is het eerste consult/intake kosteloos.

Ja, alle tarieven worden door de overheid jaarlijks vastgesteld.

Meer informatie:
www.haaglandenclinics.nl
www.haaglandenmc.nl

Veelgestelde vragen voor

Kwaliteit

Kwaliteit en veiligheid staat bij Haaglanden Clinics zeer hoog in het vaandel. Het hele team doet er dagelijk alles aan u met hoogkwalitatieve zorg van dienst te zijn. Daarbij staat uw veiligheid en welzijn altijd voorop.

Vergoedingen

Hieronder vindt u antwoord op uw vragen over vergoedingen en tarieven binnen Haaglanden Clinics. U kunt altijd contact opnemen met Haaglanden Clinics met vragen over vergoedingen of tarieven.

Actuele wachttijden

Wij willen u graag snel van dienst zijn. We houden elke week onze actuele wachttijden bij.

Bekijk hier onze actuele wachttijden. U kunt elk gewenst moment een online afspraak inplannen via deze website.

De specialisten van Haaglanden Clinics

Een impressie van Haaglanden Clinics GREEN

Geen zin in lange wachttijden?
Bij ons wordt u snel geholpen!