Slaapapneu

Loopt u al een tijdje rond met vage klachten zoals: u zich niet lekker voelen, snel vermoeid en prikkelbaar zijn? En vindt u dit geen reden om naar de huisarts te gaan? Toch kunnen dit voortekenen zijn van slaapapneu. Zonder er bij stil te staan, kunnen deze voortekenen steeds erger worden. Slaperigheid overdag, in slaap vallen bij het lezen van de krant, tijdens televisie kijken of autorijden zijn ook symptomen van apneu.

Wat is slaapapneu?

Een slaapapneu is een korte ademstilstand tijdens de slaap. Er wordt gesproken van een apneu als de ademstilstand tenminste 10 seconden duurt. Dit wordt vaak veroorzaakt door een hindernis (obstructie) in de luchtwegen. Zo’n ademstilstand kan zo vaak voorkomen (soms wel 5 tot 15 apneus per uur) dat de kwaliteit van de slaap erg wordt verstoord. Dit wordt het Obstructief Slaap Apneu Syndroom, ook wel OSAS genoemd.

Heeft u er wel eens aan gedacht dat een te hoge bloeddruk, hartkloppingen en hartritmestoornissen vaak het gevolg zijn van slaapapneu? Ook concentratieverlies en geheugenstoringen mogen aan dit rijtje toegevoegd worden. Uiteindelijk leidt onbehandeld slaapapneu tot prikkelbaarheid en plotselinge woedeaanvallen. Pas bij energietekort gaan mensen met apneuklachten naar de huisarts terwijl achter dat stoppen met ademhalen een serieuze aandoening schuilt.

Mensen met apneu worden zelf vaak niet wakker van hun onrustige slaapgedrag. Integendeel, zij slapen altijd en overal. Vooral partners van mensen met apneu hebben de verschijnselen in de gaten. Zij horen het herhaaldelijk stoppen met ademhalen tijdens de slaap, gevolgd door een keiharde snurk en soms zelfs spiertrekkingen.

Benieuwd of u last heeft van slaapapneu? Plan een slaaponderzoek bij Haaglanden Clinics.

Kwaliteit

Kwaliteit staat bij Haaglanden Clinics hoog in het vaandel. Al onze medewerkers doen daarom ook hun uiterste best om hun werk zo nauwkeurig mogelijk uit te voeren. Daarbij staat uw veiligheid altijd voorop.

Vergoedingen

Hieronder vindt u antwoord op uw vragen over vergoedingen en tarieven binnen Haaglanden Clinics. U kunt altijd contact opnemen met Haaglanden Clinics met vragen over vergoedingen of tarieven.

Actuele wachttijden

Wij willen u graag snel van dienst zijn. We houden elke week onze actuele wachttijden bij.

Bekijk hier onze actuele wachttijden. U kunt elk gewenst moment een online afspraak inplannen via deze website.

De specialisten van Haaglanden Clinics

Een impressie van Haaglanden Clinics GREEN

Geen zin in lange wachttijden?
Bij ons wordt u snel geholpen!