Pre-Polygrafie2021-08-31T09:01:36+00:00

Pre-Polygrafie

Tijdens een slaaponderzoek wordt uw slaapgedrag geregistreerd. Uw slaapgedrag kan uitwijzen waar uw klachten vandaan komen en hoe deze opgelost kunnen worden.

Haaglanden Clinics biedt verschillende slaapregistraties aan: te beginnen met de kosteloze, nachtelijke Pre-Polygrafie en vervolgens een Polygrafie.

Maak direct een afspraak
Bel met assistent

Pre-Polygrafie (voormeting)

Nadat uw huisarts u heeft doorverwezen naar Haaglanden Clinics, wordt u opgebeld voor een afspraak. Tijdens deze afspraak zal de OSAS-consulente uitleg geven over het slaaponderzoek Pre-Polygrafie. Tevens ontvangt u van tevoren via de email de vragenlijst Holland Sleep Disorder Questionnaire, die u ingevuld mee terug moet nemen naar de kliniek tijdens uw afspraak. Tijdens dit slaaponderzoek testen wij op slaapapneu en mogelijke andere slaapstoornissen.

Hoe gaat het onderzoek in zijn werk?

Het onderzoek vindt bij u thuis plaats, waarbij u een nacht met een polsband en een saturatiemeter om de vinger slaapt. Hiermee wordt de hartslag en het zuurstofgehalte in het bloed geregistreerd. De instructie over dit slaaponderzoek vindt plaats in de kliniek. Voor deze afspraak komt u in de ochtend naar de kliniek toe, en zal de OSAS-consulente u uitleg geven over het onderzoek. Dit duurt ongeveer 30 min. U dient zelf die avond voor het slapen gaan de polsband met de sensor om uw vinger zelf om te doen. De volgende ochtend moet u de apparatuur tussen 8.00 – 9.00 uur weer inleveren bij de balie van Haaglanden Clinics. Dit mag eventueel door iemand anders gedaan worden

Wat gebeurt er ná het onderzoek?

Bij positieve indicatie voor slaapapneu, zal een vervolg slaaponderzoek (polygrafie ) plaatvinden, waarna u de uitslag krijgt tijdens de eerstvolgende afspraak bij de KNO-arts, longarts of neuroloog. Bij negatieve indicatie laten wij u dat per email weten en wordt u met de uitslag terug verwezen naar de huisarts.

De Pre-Polygrafie is kosteloos dus er bestaat geen enkele drempel om u te laten onderzoeken op slaapapneu. Dit onderzoek vindt op onze kosten plaats, zelfs zonder aantasting van uw Eigen Risico. Zie ook de Patiënten Informatie Pre-Polygrafie voor meer informatie. Mocht u na het lezen van deze informatie nog vragen hebben, dan kunt u altijd contact met ons opnemen!

Meer slaaponderzoeken

Polygrafie
Aanvullende onderzoeken

Zeer deskundig geholpen

Zonder pijn is mijn verstandskies binnen 1 minuut eruit gehaald. Achteraf geen pijn gehad.

Ank Sassen

Prettige en kundige artsen

met oog voor de patiënt en diens verhaal. Denkt in mogelijkheden en zet door waar anderen afhaken. Geeft oprechte en eerlijke informatie.

Rosalinda Huijberts

   Haaglanden Clinics GREEN